Classificatie van wijn PER CATEGORIE
In Frankrijk en Europa, wordt wijn gereguleerd door de staat voor de consument en de kweker te beschermen.
De Franse wetgeving die sinds 1973 dat de indeling hieronder. kwaliteit gegarandeerd
aanduidingen.
De diversiteit van druivensoorten en terroirs, Frankrijk is zeker het land in de wereld het aanbieden van de rijkste wijnproductie en meer deskundigheid variée.Le van de wijnmakers versterkt de individuele hiërarchische ranking phénomène.Un niet mogelijk is, elke wijn kan worden gekozen afhankelijk van de tijd, het menu, de omstandigheden en smaken préférentielsde chacun.La Franse wet wijnen van Frankrijk in twee grote families zichzelf verdeeld categorieën:
de VQPRD :kwaliteitswijnen die in bepaalde gebieden
AOC :AOC
AO-VDQS :
De tafelwijnen
o gewone tafelwijn
o Wine Country of tafelwijn met een geografische aanduiding
o versterkte wijnen
o Wijn LikeurElk van deze categorieën wijn wordt omlijst door de productie regels strikt bepaald door de communautaire wetgeving en nationaal te implementeren regels voor het productiepotentieel:
Controle van de wijnstokken:
a) Nieuwe aanplant verbod, behalve in het geval van consolidatie, experimenteren, cultuur entstokken of voor familie consumptie.
b)mogelijk herbeplantingsrechten voor vervanging wijnstok en onder strikte voorwaarden définies.Contrôle druivensoorten: afhankelijk van de productcategorie en de wijn producerende regio, maar sommige soorten kan worden bepaald cultivés.Contrôle culturele praktijken en behandelingen kan worden gemaakt in de wijngaard.Regels inzake wijn:
Oogstverplichting verklaring aan de douanediensten: het vergelijken van de hoeveelheid geproduceerde wijn, de wijncategorie geclaimd volgens de productieruimte, de aangegeven oppervlakte, de toegestane rendement en druivenrassen. Respect voor specifieke productie criteria volgens de categorie van wijn product, moeten minimumvoorwaarden in acht worden genomen voor de prestaties, druivensoorten, oenologische behandelingen die mogen worden, analytische normen en kweekomstandigheden.Naleving van een toelatingsprocedure: Deze procedure garandeert de oorsprong van de wijn geproduceerd door het combineren productiebeheersing criteria en organoleptische controle.
traceerbaarheidseis door met een materiaal geschiktheid en het gebruik van de begeleidende documenten bij elke beweging van produit.La naam van de categorie is vereist op het etiket van elke fles, en de capaciteit (engénéral75cl) en de mate / verplichte volume.Est ook in de verschillende categorieën, de naam van de établissementqui uitgevoerd bottelen, of een handelaar of propriétaire.Dans dit geval vinden we de woorden: gebotteld op het terrein, of de château.Dans anders, dit is een uitstekende wijn négociant.L'indication is niet verplicht voor AOC en AOVDQS.Elle is dus verboden voor VDP en tafelwijnen.1 - DEFINITIE
Vormt een benaming van oorsprong van de naam van een land, plaats of regio gebruikt om een product daarin, waarvan de kwaliteit en de kenmerken zijn het gevolg van de geografische omgeving met inbegrip van natuurlijke factoren en factoren uit te wijzen mensen. (Official tekst). Dus voor de wijnmaker recht te hebben op de benaming, moet de wijn normen die het geografische gebied, het productiegebied, de gebruikte druivenrassen, de titel van alcoholmeting, de opbrengst per hectare van invloed te voldoen de voorwaarden van de teelt en vinificatie. Dit is I.N.A.O. die verantwoordelijk is voor het regelen van al deze items en geven de AOC. Andere benamingen zijn gebaseerd op teksten van de Europese gemeenschap.2 – De namen en COLOR CAPSULES
3 – VERKRIJGEN A.O.C
Dit is I.N.A.O. definiëren benamingen in Frankrijk. Het houdt ook toezicht en controle. De aanpak bestaat uit een aantal stappen die als volgt kunnen worden samengevat:
demand-unie -> de I.N.A.O diensten. -> advies van de regionale commissie en een verslag schrijven van> weigeringsgrond- overeenkomst of> zo ja, de Commissie en de audit door de I.N.A.O .-> publicatiekosten.
Reguleren A.O.C :
Zodra een A.O.C werd gedefinieerd, afgebakend haar grenzen, andere regels
tussenbeide komen om de volgende parameters instellen:
maximale productie
De rassen die kunnen êtrecultivés
De etparfois maximum minimum alcoholpercentage
Het aantal poten per hectare vigneplantés
De grondamendement
Gebruik van meststoffen
size technieken
Chaptalisatie (toevoegen van suiker aan de most)
De lijst van producten autorisésdans wijnbereiding
De behandeling van wijnen
bewegingen
productiegebied
gedefinieerd culturele praktijken
maximale efficiëntie
druivensoorten
analytische criteriaALGEMENE productie van wijn
Les AOC ( De aanwijzing d'Origine Contrôlée )
De aanwijzing van deze wijnen gestempeld AOCest vastgesteld bij besluit van een strikt afgebakende lokale (doe-concept van terroir en het productiegebied te snijden in de wijngaard plot.) En komt overeen met zeer specifieke normen: oorsprong , wijnstokken, wijnbouw, wijnbereiding, natuurlijke alcohol en leveren hectare.C'est de gereguleerde wijn. Het voldoet aan de productie-omstandigheden bepaald door de INAO en geofficialiseerd door decreten production.Les AOC van de gebieden zijn zeer beperkt en zeer gedefinieerde précisément.Ces ausii wijnen bevatten veel generieke namen die een regio die namen beperkt om één of meer gemeenschappelijke en zelfs een plot. De beplanting moet worden wetgeving noble.Le opbrengst als de opbrengst wordt overschreden, kan de wijn déclassé.Pour dat prestaties te krijgen, geen water en snoeien is règlementée.Les wijntechnieken worden gecontroleerd en zijn hetzelfde in elke AOCUn minimum voor elke label is bevestigd. Chaptalisatie wordt gecontroleerd worden door of verboden in de Sud.Chaque jaar werd hij ondervraagd tijdens een proeverij door deskundigen van het INAO op verzoek van de huurders die produisent..Tous wijnen beweren AOC zijn onderworpen aan de analyse en smaaktest .Ze zijn officieel erkend door de INAO.Sur etiquette figuur in woorden, naam (Origin) contrôlée.Seul, Champagne wordt vrijgesteld van deze vermelding, de naam "Champagne" verkregen impliciet AOC. Voor nadelen, de naam van de operator, de status en ID moet deregistreprofessionnel figurer.Lorsque de naam van een druivensoort aangegeven celasignifiequ'iln'y geen assemblageet wijn moet uit één variëteit. (Bijvoorbeeld de meeste van de Elzas).
Les AO-VDQS ( De aanwijzing d’Origine-Vin De Qualité Supérieure )
Ook voldoen aan bepaalde normen en productie streng gereguleerd en gecontroleerd door de INAO.Ces minder streng zijn technische en vaste opdracht. Dit is de wachtkamer van A.O.C.et bijna alle V.D.Q.S. bevorderd A.O.C.si hoewel ze minder talrijk. De teeltgebieden zijn kleiner en de wijnstokken zijn restreint.Le alcohol is ingesteld voor elke V.D.Q.S.L'étiquette moet vermelden in woorden, en de oorsprong ter rechtvaardiging van de appellation. Het adres waar service botteling werd gemaakt moeten verschijnen. VDQS wijnen eigenaar of wijnhandelaar zijn. Ze moeten ten minste 10 tot 15 jaar in de tijd hebben om de pas na een eerste verzoek te krijgen. Ze zijn een tussencategorie tussen land wijnen en AOC.La uitgang wordt gereguleerd en gecontroleerd door de INAO en voorziet in de uitgifte van een label door de betrokken wijn vakbond.
Les VDP (Vin de Pays )
Dit is de top categorie tafelwijn vrijer de keuze van de druivensoorten, de opbrengst en pratiques.Ce zijn tafelwijnen door een bekend terrein op maat uit (departement), met een productie per decreet in te stellen. Deze categorie werd in 1968 voor bepaalde tafelwijnen geïdentificeerd door de vermelding van de oorsprong. De beplanting moet voldoen aan bepaalde regels. De regels bepalen van de show de geografische of regionale identiteit, sommige druivensoorten geselecteerd door decreten, de opbrengst per maximale hectare .. Het minimale alcoholgehalte moet 10 degrés.Il moet een test van dégustation.L ' etiket moet "wine country" en de naam van département.Un veel Franse departementen (ongeveer veertig) produisentdes wijnen te noemen.
De naam "landwijnen" de producent toelaat om hun wijn te verkopen als "tafelwijn", waarvan slechts een deel zal worden uitgeroepen tot "wijnland". Bovendien regulering van "wine country" betekent meer flexibiliteit met betrekking tot assemblages. Een handelaar kan dan kopen een scala van verschillende variëteiten, monteren en verkopen, zoals de "Vin de Pays d'Oc". Deze categorie onder andere wijnmakers van A.O.C ontwikkelen van nieuwe stijlen van de wijn. Ze zijn authentieke wijnen, een levende weerspiegeling van hun terroir, die over het algemeen aangenaam jong om te drinken zijn.
drie zones of categorieën kunnen worden onderscheiden van "wine country":
· Wijnen van land tot provincie naam die afkomstig zijn uit alle afdelingen Franse wijnproducenten Het aantal afdelingen is nu 44, "Gard Wine country" "Aude Vin de Pays" "Lokale wijn van Ardèche" ... de productie wordt beheerst door de Algemene besluit van 1 september 2000.
· De lokale wijn landen dragen vaak de naam van een vallei of site. Er zijn ongeveer 95. Ze zijn wijnen, kleine gebieden en zijn onderworpen aan een besluit van de productie. De etiketten moeten de naam van de gemeente van oorsprong, als de wijn land van de Val d'orbitaal bevatten. ..
· Wijnen van land tot regionale benaming of grote gebieden worden genoemd onder de naam van een geografisch gebied die verschillende afdelingen.De lokale wijnen zijn 5 in getal:
lokale wijnen uit de tuin van Frankrijk (Val de Loire)
Country wijnen Comté Tolosan (Midi Pyrénées)
vins de pays d'Oc (Languedoc Roussillon)
lokale wijnen van de Rhône County (Rhône-Alpes)
Wine Country Gate Middellandse Zee (Provence-Alpes-Côte d'Azur).
Deze drie categorieën lokale wijnen vertegenwoordigen ongeveer 140 namen in de witte en rode rozen.
De etikettering regels verbieden het gebruik van de "Castle" of "Closed", gewijd aan A.O.C. De term "Domain" door oplichters kan op het etiket worden vermeld. De naam "Vin de Pays" zal worden gegeven na een wijnproeverij door een commissie.
De lokale wijnen zijn onderworpen aan een specifieke goedkeuringsprocedure combinatie van analytische en organoleptische controle en zijn officieel erkend door ONIVINS (Office National Interprofessionnel des Vins)
Les VDT (Vin de Table)
- De tafelwijn met de naam "Franse tafelwijn" als zij zijn uitsluitend Franse oorsprong (wijnen uit dezelfde regio of regio wijn différentes.de alle bronnen, kon de vergadering (in de volksmond genaamd snijden.) Dus alle wijnen die niet aan bovenstaande criteria voldoen of waarvan de telers niet gezocht goedkeuring aan partie.Ces wijnen te maken worden vaak gemaakt van zeer productives.L'adresse de wijnstokken bottelen, moeten evenwel op het etiket. de vermelding van vintage is verboden. de enige verplichte vermeldingen zijn de alcohol en de aanduiding 'mengsel van wijn uit verschillende landen van wijnen de Gemeenschap gebouwen Européenne..Ces bestemd zijn voor consumenten en verkocht onder de naam van zijn marque.Ils geen geografische oorsprong vermeld. zij kunnen echter de termen "tafelwijn in Frankrijk" dragen ze zijn niet vintage en vaak verkocht onder een handelsmerk. Ze hebben constants.Ils tekens worden voornamelijk geproduceerd in het zuiden van Frankrijk en samengevoegd met andere wijn landen van de Europese gemeenschap.
Les Vins de Cépage
Deze naam heeft niets officielle.Elle gewoon geeft aan dat de wijn komt uit een verscheidenheid unique.Appréciée consumenten, met name buitenlanders, deze precisie wordt vaker gedaan op de etiketten van wijnen uit enkele rassen landen .
In deze categorie kunt u wijnen gemaakt van één druivensoort op het etiket, maar de geografische herkomst moet altijd ook worden opgenomen vinden. cepagewijnen in Frankrijk zijn voornamelijk wijnen. (De vermelding van het ras is uitzonderlijk in het geval van AOC, behalve als in de Elzas).
De wijnen komen uit landen 60% van de coöperaties.
Wijnen streeklanden zijn meestal afgeleid.
Les Vins Doux Naturels
De VDN is niet onderworpen aan wettelijke regels .Maar alcohol zijn onderworpen aan dezelfde productie regels AOC. Ze zeggen dat ze zijn versterkte wijnen, dat wil zeggen dat de fermentatie wordt plotseling gestopt door toevoeging van alcohol. Ze zijn ook onderworpen aan de productie van regels voor de AOC.
Ze zijn versterkte wijnen, dat wil zeggen waarvan de gisting wordt gestopt door toevoeging van alcohol. Voordat fortificatie, worden ze gevinifieerd als rode wijn als het rood is VDN: Banyuls, Maury, Rasteau, port ... ze gevinifieerd als een witte wijn als het witte VDN (muscat)
Les Vins de Liqueur
Ze worden verkregen uit druivenmost of wijn, of een mengsel daarvan in een deel fermentés.Un artikel stelt de oorsprong van rassen van specifieke wijngaarden aan de natuurlijke alcoholgehalte liqueur.Le wijn maken mag niet lager zijn dan 12% .Het is dat most of cognac gebruikt bij de bereiding moeten afkomstig zijn van hetzelfde bedrijf viticole.Ex: pineau (alccol snelheid van 18 tot 22%) Er wordt gesteld dat de most of brandy gebruikt bij de voorbereiding moet afkomstig zijn van dezelfde wijngaard. Pineau moet een alcoholgehalte van 16-22% hebben. Het bepaalt ook de opbrengst druivenrassen en de kweekperiode in vaten Wij onderscheiden: Pineau des Charentes, ratafia van Bourgondië, Jura Macvin en Floc de Gascogne