Gevrey Chambertin 2018 -Sauternes 1985 - Bourgogne blanc 2015

(3) - Gevrey Chambertin 2018 -Sauternes 1985 - Bourgogne blanc 2015

redeem
By buying this product you can collect up to 33 loyalty points . Your cart will contain total 33 points that can be converted into a voucher of € 3,30 .


€ 335,00
Inclusief belasting

(3) - Gevrey Chambertin 2018 -Sauternes 1985 - Bourgogne blanc 2015

Aantal
Laatste items in voorraad

(3) - Gevrey Chambertin 2018 -Sauternes 1985 - Bourgogne blanc 2015

Prestigedoos met 3 flessen geweldige Franse wijnen

Bied uitmuntendheid aan voor de feestdagen, een verjaardag, een cadeau voor een bedrijfsuitje.

samenstelling van de doos:

1 Fles geweldige Bourgondische wijn, Gevrey Chambertin Vintage 2018 - rood - 75cl

Domein Jean Michel Guillon

1 Fles Grand Sauternes - Château De Fargues vintage 1985 - (75cl)

1 Fles uitzonderlijke vintage Chardonnay Bourgondische witte wijn uit 2015 - (75cl)

Domaine R. Thubert Lardet

Levering binnen 24 uur België

Beschrijving :

Gevrey-Chambertin 2018 Domaine Jean-Michel Guillon

Deze wijn, afkomstig uit een van de meest prestigieuze appellations van Bourgondië, wordt algemeen gewaardeerd om zijn complexiteit en rijpingspotentieel. Dit is wat algemeen bekend is over zo'n wijn:

Typisch profiel: Gevrey-Chambertin worden vaak omschreven als krachtige, gestructureerde wijnen met stevige tannines. Ze bieden een complex aromatisch palet dat rood fruit (kers, framboos), kruidige (peper), bloemige (violette) tonen en soms minerale nuances combineert.

Vintage 2018: De Bourgogne 2018 werd gekenmerkt door een hete en droge zomer, die geconcentreerde wijnen met een goede rijpheid opleverde. De wijnen van dit jaar worden vaak omschreven als elegant en fruitig.

Domaine Jean-Michel Guillon: Dit landgoed staat bekend om het produceren van kwaliteitswijnen met respect voor het terroir. Hun wijnen worden vaak gewaardeerd om hun evenwicht en finesse.

-----------------------

Sauternes - Château de Fargues 1985 is een uitzonderlijke zoete witte wijn, van een geweldige vintage en van een historisch landgoed van Sauternes.

Belangrijkste kenmerken:

Vintage 1985: Beschouwd als een geweldige vintage in Bordeaux, produceerde 1985 geconcentreerde, elegante wijnen met een goed rijpingspotentieel. De Sauternes van dit jaar worden vaak omschreven als complex en aromatisch.

Château de Fargues: Dit landgoed, sinds 1472 eigendom van de familie Lur-Saluces (tevens eigenaren van Yquem), staat bekend om zijn zoete wijnen van hoge kwaliteit. De Fargues-stijl wordt vaak gekenmerkt door een prachtige aromatische rijkdom, goede structuur en een lange afdronk.

Smaakprofiel (algemene informatie, aangezien proefnotities per bron enigszins kunnen variëren):

Kleur: Goudkleurig met amberkleurige accenten, vaak diep en geëvolueerd voor een wijn van deze leeftijd.

Neus: Complex en geëvolueerd, met tonen van gekonfijt fruit (abrikoos, perzik), honing, zoete specerijen (gember, kaneel), gedroogd fruit (gedroogde vijgen, amandelen) en soms bloemige tonen (limoenbloesem).

Mond: Vol, romig en rijk, met een mooie concentratie van smaken. De balans tussen restsuiker en zuurgraad is over het algemeen zeer goed, wat zorgt voor een opmerkelijke frisheid en lengte in de mond. De tannines, aanwezig in Sauternes, worden gesmolten en geven structuur aan de wijn.

Potentieel behouden:

Sauternes zijn wijnen die gemaakt zijn om te rijpen. Een Sauternes uit 1985 zit dus op of heel dichtbij zijn hoogtepunt. Het wordt aanbevolen om hem licht gekoeld te serveren (10-12°C) om alle aromatische complexiteit te kunnen waarderen.

Voedselcombinaties:

Dit type wijn past uitstekend bij foie gras, blauwe kazen, fruitdesserts, gebak of zelfs pittige Aziatische gerechten.

------------------------

Domaine R. Thubert Lardet Bourgogne Chardonnay

Bourgondische Chardonnay: Bourgondische Chardonnays zijn over het algemeen elegante en fruitige wijnen, met tonen van citrus, steenfruit (perzik, abrikoos) en soms witte bloemen. Ze bieden een goede mineraliteit en een mooie frisheid.

Vintage 2015: De Bourgogne-wijnoogst 2015 werd gekenmerkt door een hete en droge zomer, die geconcentreerde en fruitige wijnen opleverde. We kunnen dan ook een Chardonnay 2015 verwachten met een goede aromatische rijpheid.

No customer reviews for the moment.

Related products

(There are 16 other products in the same category)