Mercurey 2005 - Domaine Aujoux - (75cl)
Meursault 2010 Les Tillets blanc  - Domaine Carré - (75cl)

2005 - 2010 - Mercurey - Meursault

redeem
By buying this product you can collect up to 22 loyalty points . Your cart will contain total 22 points that can be converted into a voucher of € 2,20 .


€ 225,00
Inclusief belasting

Doos met 2 flessen - 1 Mercurey 2005 - 1 Meursault 2010 - (75cl)

Aantal
Laatste items in voorraad

Doos met 2 flessen- 1 Mercurey 2005 - 1 Meursault 2010 - (75cl)

Mercurey 2005 - Domaine Aujoux - (75cl)

Meursault 2010 Les Tillets blanc  - Domaine Carré - (75cl)

**"Een reis naar Bourgondië in twee slokjes. ** Ontdek onze uitzonderlijke box: een Mercurey 2005 rood, robuust en elegant, en een Meursault 2010 wit, verfijnd en complex. Het ideale geschenk voor liefhebbers van geweldige wijnen."

--------------

Beschrijving: Mercurey 2005 - Domaine Aujoux:

De Mercurey 2005 van Domaine Aujoux is een rode wijn uit de appellatie Mercurey, gelegen in de Bourgogne. Deze vintage, geoogst tijdens een algemeen populaire vintage, biedt een typische uitdrukking van Pinot Noir en het Mercurey-terroir.

Het terroir en de druivensoort

Mercurey: Deze appellatie, gelegen in het zuiden van de Côte de Beaune, biedt rode wijnen met aroma's van rood fruit, kruiden en soms dierlijke tonen. De bodems, samengesteld uit mergel en kalksteen, geven de wijnen een zekere mineraliteit.

Pinot Noir: Pinot Noir, een emblematische druivensoort uit de Bourgogne, geeft aanleiding tot elegante en complexe wijnen, vaak met delicate aroma's.

De wijnoogst uit 2005

Het wijnjaar 2005 wordt algemeen beschouwd als een zeer goed jaar in de Bourgogne. De klimatologische omstandigheden waren gunstig en boden evenwichtige wijnen aan, met een goede fruitrijpheid en een goede zuurgraad.

Domaine Aujoux

Domaine Aujoux is een landgoed dat bekend staat om de kwaliteit van zijn wijnen. De wijnboeren van Domaine Aujoux werken met respect voor de traditie en geven de voorkeur aan traditionele wijnbereiding om de expressie van het terroir te behouden.

Proefnotities (geschat)

Visuele verschijning: robijnrode kleur, met granaatreflecties.

Neus: Complexe en elegante neus, met aroma's van rijp rood fruit (kers, framboos), kruiden (zwarte peper, kruidnagel), kreupelhout en soms dierlijke tonen (leer).

Mond: Vol en vlezig in de mond, met zijdezachte tannines en mooie zuurgraad. De smaken zijn geconcentreerd, met tonen van rood fruit, kruiden en aarde. De afdronk is lang en aanhoudend, met een mooie mineraliteit.

Combinaties van eten en wijn

Deze Mercurey 2005 past uitstekend bij:

Gegrild rood vlees: prime rib, lamsbout.

Wild: wild zwijn, hert.

Oude kazen: Comté, Époisses.

Samenvattend is deze Mercurey 2005 van Domaine Aujoux een elegante en complexe rode wijn, typisch voor de appellatie. Het biedt een prachtige uitdrukking van Pinot Noir en het Mercurey-terroir. Deze wijn, die de tijd heeft gehad om te verbeteren, zou een aangename smaak moeten bieden met complexe aroma's en een geëvolueerde substantie.

-----------------------

Beschrijving : Meursault Les Tillets Domaine Carré 2010

Meursault Les Tillets Domaine Carré 2010 is een witte wijn uit een van de meest prestigieuze wijnjaren van Bourgondië: Meursault. Deze wijn, geproduceerd door Domaine Carré, biedt een unieke uitdrukking van het terroir en de vintage.

Het terroir en de druivensoort

Meursault: Deze appellatie staat bekend om zijn elegante en complexe witte wijnen, gedomineerd door Chardonnay. De bodems van Meursault, rijk aan kalksteen, geven de wijnen een karakteristieke mineraliteit.

Les Tillets: Dit klimaat, gelegen op de hoogten van Meursault, produceert wijnen die meer gestructureerd en complexer zijn dan die uit lagere klimaten.

Chardonnay: Deze nobele druivensoort, de oorsprong van deze wijn, brengt aroma's van wit fruit (peer, perzik), witte bloemen (meidoorn) en minerale tonen (vuursteen, vuursteen).

De wijnoogst van 2010

De wijnoogst 2010 wordt beschouwd als een zeer goed jaar in de Bourgogne. De klimatologische omstandigheden waren ideaal en leverden evenwichtige wijnen op, met een mooie fruitrijpheid en een goede zuurgraad.

De stijl van Domaine Carré

Domaine Carré staat bekend om het produceren van expressieve wijnen, trouw aan hun terroir. De wijnen van dit landgoed kenmerken zich vaak door grote finesse, elegantie en aromatische complexiteit.

Proefnotities

Visueel uiterlijk: lichtgele kleur, helder met groene reflecties.

Neus: Complexe en elegante neus, met aroma's van rijp wit fruit (peer, perzik), witte bloemen (meidoorn), brioche, hazelnoot en minerale tonen (vuursteen).

Mond: Volle en romige mond, met een prachtige structuur. De smaken zijn geconcentreerd, met tonen van wit fruit, honing en boter. De afdronk is lang en aanhoudend, met een mooie mineraliteit.

Combinaties van eten en wijn

Deze Meursault Les Tillets 2010 past uitstekend bij:

Edele vis: tarbot, kreeft, Sint-Jakobsschelpen.

Gevogelte in saus: kip in room, gevogelte met morieljes.

Oude kazen: Comté, Époisses.

Samenvattend is deze Meursault Les Tillets Domaine Carré 2010 een uitzonderlijke witte wijn, zowel complex als elegant. Het biedt een prachtige uitdrukking van het Meursault-terroir en de vintage 2010.

No customer reviews for the moment.

Related products

(There are 11 other products in the same category)